Asbestfocus - Asbestinspectie ; destructieve werken

Destructieve werken

Wat zijn destructieve werken?

Destructieve werken

Destructieve werken zijn werkzaamheden die schade kunnen veroorzaken aan een gebouw of constructie tijdens de uitvoering ervan. 

Destructieve werken zijn vaak nodig wanneer er sprake is van verborgen gebreken of als er reparaties of renovaties moeten worden uitgevoerd.

Voorbeelden destructieve werken:

Risico's destructieve werken

Het uitvoeren van destructieve werken kan echter risico’s met zich meebrengen, zoals:

 Het is daarom belangrijk om voorafgaand aan destructieve werken een grondige risicoanalyse uit te voeren en de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen.

Belangrijk om te weten dat asbesthoudende materialen in gebouwen een potentieel gevaar kunnen vormen voor de gezondheid van de mensen in het gebouw.

Bij twijfel raden we aan een asbestinventarisatie te laten uitvoeren en indien nodig ook een asbestattest op te laten stellen.

Asbestinspectie

Niet-destructieve inspectie

De asbestinspectie voor verkoop of beheer is niet-destructief: dit betekent dat alleen visueel toegankelijke toepassingen worden geïnspecteerd en opgenomen in het attest.

Materialen achter bijvoorbeeld ongeschonden valse wanden en/of plafonds zijn niet eenvoudig bereikbaar en worden niet onderworpen aan een inspectie.

Destructieve inspectie

Een Asbestinspectie voor sloop of renovatiewerken is destructief.

Dit betekent onder andere dat ongeschonden valse wanden en plafonds ook worden geïnspecteerd.

Waarom dienst doen op Asbestfocus?

Scroll to Top