Asbestfocus-Asbestattest voor verkoop en beheer

Asbestattest

Verkoop

Sinds 23 november 2022 is een asbestattest verplicht bij de verkoop van woningen en gebouwen gebouwd vóór 2001. Tegen 2032 moet iedere eigenaar van een woning of een gebouw dat vóór 2001 gebouwd is beschikken over een asbestattest.

Beheer

Een asbestattest voor beheer is een document dat aangeeft of er asbesthoudende materialen aanwezig zijn in een gebouw dat in beheer is bij een beheerder, bijvoorbeeld een woningcorporatie of vastgoedbeheerder.

Zorgvuldige en veilige staalafname van asbest

Aanwezigheid asbest

Het is niet altijd mogelijk om te zien of er asbest in uw huis aanwezig is omdat het vaak verborgen is in bouwmaterialen. Asbest werd vaak gebruikt in bouwmaterialen tot de jaren ’80 van de vorige eeuw omdat het sterk, brandwerend en isolerend is. Als uw huis gebouwd is vóór 2001, is er een kans dat het asbest bevat.

Er zijn echter wel enkele aanwijzingen die kunnen duiden op de aanwezigheid van asbest, waaronder:

Asbest werd vaak gebruikt als isolatiemateriaal in oude huizen. Als uw huis bijvoorbeeld nog steeds oude isolatiematerialen bevat, kan het zijn dat deze asbest bevatten.

Asbest werd ook gebruikt in oude vloerbedekkingen, zoals vinyltegels en -linoleum. Als uw huis oude vloerbedekkingen heeft, kan het zijn dat deze asbest bevatten.

Asbest werd vaak gebruikt in oude dakbedekkingen, zoals golfplaten en dakleien. Als uw huis een oud dak heeft, kan het zijn dat de dakbedekking asbest bevat.

Veiligheid boven alles!

Als u vermoedt dat er asbest in uw huis aanwezig is, kan je steeds Asbestfocus contacteren om een asbestinventaris op te maken.
We voeren inspectie uit en adviseren u over de beste manier om het asbest veilig te laten verwijderen. Het is belangrijk om asbest niet zelf proberen te verwijderen,  dit kan gevaarlijk zijn omdat er schadelijke vezels vrijkomen.

Scroll to Top